FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Betlehemsko svjetlo doneseno u Hrvatski sabor

ZAGREB, 21. prosinca 2010.(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nazočio je danas svečanosti donošenja Betlehemskog svjetla u Hrvatski sabor, kao simbola mira, dobra i ljubavi, a koje su i ove godine donijeli predstavnici Saveza izviđača Hrvatske.

Uz Betlehemskim svjetlom upaljen lampaš u predvorju sabornice, Bebić je izjavio kako Betlehemsko svjetlo već 2000 godina obasjava svijet mirom i toplinom, te svake godine ponovno svjedoči kako se nije ugasilo, nego se razbuktava i širi cijelom Zemljom.

"To je nešto što nas sve ohrabruje i čini mirnijim i radosnijim. I zato je ovo doba do Božića doba očekivanja nečeg toplijeg, nečeg boljeg, nečeg mirnijeg od onoga što smo imali do sada", poručio je Bebić.

Naglasio je kako na dolazak Betlehemskog svjetla u Sabor ne gleda samo kao na simboloku, već i kao na želju da i Sabor doprinese ozračju mira i dobra.

Izviđače je pozvao da nastave s tom lijepom tradicijom donošenja Betlehemskog svjetla, koje se u cijelom svijetu ove godine obilježava uz poruku "Vi ste svjetlo svijeta, idite i činite dobra djela".

Predstavnica Saveza izviđača Hrvatske Mia Galiot kazala je da izviđači svake godine Betlehemsko svjetlo donose u tisuće hrvatskih domova, pa i u Sabor, čijim je zastupnicima i osoblju poželila mir i dobro.

Inače, već 17. godinu za redom Savez izviđača Hrvatske uključio se u međunarodnu akciju Betlehemsko svjetlo – Svjetlo mira, koje su 11. prosinca preuzeli u Beču, da bi ga dan kasnije donijeli u zagrebačku katedralu.

Betlehemsko svjetlo pali se dva tjedna uoči Božića na velikoj svečanosti na mjestu Kristova rođenja, a potom simbolično obilazi svijet i biva preneseno na svijeće milijuna vjernika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙