FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 20. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatska biskupska konferencija (HBK) i Državni odbor za pripremu i praćenje pohoda Svetoga Oca Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj priopćili su program Apostolskog putovanja pape Benedikta XVI. Hrvatskoj koji će boraviti u Zagrebu 4. i 5. lipnja 2011. godine, a geslo pohoda bit će "Zajedno u Kristu", izvijestio je danas Tiskovni ured HBK. Nakon dočeka u zračnoj luci, Papa će se susresti s predsjednikom države Ivom Josipovićem u Uredu Predsjednika na Pantovčaku i predsjednicom vlade Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi. U HNK-u će se Sveti Otac susresti s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica. Na kraju prvoga dana Papa će biti na molitvenom bdijenju s mladima na Trgu bana Jelačića. Središnja točka pastirskog pohoda Hrvatskoj bit će misa 5. lipnja na zagrebačkom Hipodromu u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji. Sveti Otac pomolit će se na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

ZAGREB - Zagrebački gradski zastupnici danas razmatraju proračun za 2011. od 6,79 milijardi kuna, u drugom čitanju. Gradska uprava je doradila i korigirala svoj prijedlog o uvođenju dohodovnog cenzusa za neka socijalna prava koja je dosad u najvećem dijelu subvencionirao grad poput vrtića, na što je i bilo najviše pritužbi gradskih zastupnika. Na početku sjednice prihvatili su prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se na dnevni red po hitnom postupku uvrsti zaključak o davanju suglasnosti na Ugovor o ustupanju tražbine između Zagrebačke banke i Grada Zagreba kako bi se riješili problemi u koje je zapao Košarkaški klub "Cibona". Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović najavio je na aktualnom satu da će "božićnice" u holdingu biti isplaćene, ako uprava sa sindikatima ne postigne drugačiji dogovor.

PULA - Za izniman doprinos u unapređivanju odnosa na području gospodarstva, kulture i znanosti danas je istarski župan Ivan Jakovčić u Puli uručio zahvalnicu generalnom konzulu Republike Italije u Hrvatskoj sa sjedištem u Rijeci Fulviju Rusticu. Zahvalnica mu je uručena u povodu završetka njegove diplomatske misije u Hrvatskoj. Zahvalivši se na priznanju konzul Rustico kazao je da će trajno biti prijatelj Istre te da će u svome radu uvijek djelovati u interesu svoje zemlje ali i Istre.

ZAGREB - U povodu smrti akademika Ive Padovana, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić izrazio je danas u brzojavu sućuti iskreno žaljenje njegovoj obitelji te istaknuo da je Hrvatska ostala bez jednog od najistaknutijih članova akademske zajednice i znanstvenika svjetskog ugleda, koji će ostati zapamćen po iznimnom doprinosu medicinskoj znanosti i bogatom opusu znanstvenih i stručnih radova, koje nam ostavlja u nasljeđe.

ZAGREB - Jutros je nastavljena potraga za dvojicom ribara S. R. (56) i I. M. (54) iz Pule koji su jučer oko 15 sati isplovili iz lučice Veruda u pravcu svjetionika Porer, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U potrazi, koju je sinoć u 20,20 sati pokrenula Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci, sudjeluju brodice Lučke kapetanije Pula i Pomorske policije, brod Obalne straže "Andrija Mohorovičić", a jutros im se pridružio i zrakoplov Obalne straže. Jutros oko 8,30 sati jedno tijelo je nađeno u uvali Cintinera kod Banjola te će biti prevezeno na obdukciju radi identifikacije.

ZADAR - U lovištu u blizini mjesta Raštević jučer je za vrijeme organiziranog lova ranjen 53-godišnji lovac, izvijestila je jutros zadarska Policijska uprava. Nesreća se dogodila kad je 50-godišnjak koji je bio s njim u lovu, neoprezno pucajući u divljač, iz lovačke puške pogodio 53-godišnjaka u donji dio tijela. Odmah je ozlijeđenom lovcu priskočio u pomoć, te ga automobilom prevezao zadarsku bolnicu. Ozlijeđenom lovcu su konstatirane teške tjelesne ozljede i na liječenju je u zadarskoj bolnici. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

ZAGREB - Na pružnom prijelazu u Zaprešiću jutros je u 5,52 sati putnički vlak naletio na osobni automobil zagrebačkih oznaka, čija je vozačica lakše ozlijeđena, izvijestila je policija. Po prvim informacijama policije, vozačica je zadobila ogrebotine po tijelu. Očevid još nije završio.

ZAGREB - Pokušaj krijumčarenja gotovo pet i pol tisuća kutija cigareta, skrivenih u vozilu za prijevoz mrtvaca, spriječili su hrvatski carinici na carinskoj ispostavi Županja - most, izvijestio je danas Središnji ured Carinske uprave. Ukupno je pronađeno 109.800 komada cigareta ili 5.490 kutija raznih vrsta cigareta, čime je krijumčar iz Bosne i Hercegovine pokušao ostvariti protupravnu imovinsku korist nešto veću od 283 tisuće kuna. Carinici su 17. prosinca pri pregledu teretnog motornog vozila za prijevoz mrtvih osoba bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin BiH, pronašli su cigarete skrivene u dograđenom prostoru poda koji se protezao cijelom dužinom vozila. Protiv krijumčara je podnesena kaznena prijava.

ZAGREB - Sporazum o aktivnostima pijanistice Martine Filjak kao ambasadorice risa potpisali su danas ministar kulture Božo Biškupić te Vedrana Koceić, direktorica tvrtke Lifestyle koja je zastupnik hrvatske pijanistice za Jugoistočnu Europu. Naša poznata pijanistica tim je sporazumom proglašena ambasadoricom risa i promotorom aktivnosti u svezi zaštite i očuvanja te rijetke, ugrožene i skrovite životinje, koja je strogo zaštićena vrsta u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙