FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: zahvalnica talijanskom generalnom konzulu

PULA, 20. prosinca 2010. (Hina) - Za izniman doprinos u unapređivanju odnosa na području gospodarstva, kulture i znanosti danas je istarski župan Ivan Jakovčić u Puli uručio zahvalnicu generalnom konzulu Republike Italije u Hrvatskoj sa sjedištem u Rijeci Fulviju Rusticu.

Zahvalnica mu je uručena u povodu završetka njegove diplomatske misije u Republici Hrvatskoj.

Po riječima župana Jakovčića "svi su dosadašnji konzuli bili profesionalci i voljeli Istru, no kod konzula Rustica osjetili smo jedno veliko srce i entuzijazam za sve one projekte koje smo zajednički kreirali", istaknuo je Jakovčić. U prilog tomu spomenuo je posljednje napore u uspostavljanju ponovne suradnje s talijanskom regijom Friuli Veneziom Giuliom.

Zahvalivši se na priznanju generalni konzul Fulvio Rustico kazao je kako će trajno biti prijateljem Istre te da će u svome radu uvijek djelovati u interesu svoje zemlje ali i Istre. "Istra je za mene ljubav na prvi pogled i gotovo da se osjećam Istraninom", rekao je Rustico dodavši kako je za njega Istra predvodnik europskih vrijednosti poput multijezičnosti, multikulturalnosti i suživota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙