FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVU "Petar Zrinski" proslavio 19. obljetnicu

ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatsko vojno učilište (HVU) "Petar Zrinski" proslavilo je danas prigodnom svečanosti 19. obljetnicu osnutka na kojoj je istaknuto da je to učilište najvažnija obrazovna institucija hrvatskih Oružanih snaga, čvrsto povezana sa sveučilišnom zajednicom na kojoj se, osim hrvatskih polaznika, školuju i pripadnici oružanih snaga prijateljskih zemalja.

Ravnatelj HVU-a "Petar Zrinski" general bojnik Mirko Šundov ocijenio je da je HVU, podsjećajući na njegov osnutak 20. prosinca 1991., u 19 godina postigao znatne rezultate.

U tijeku rata hrvatski branitelji dolazili su s bojišta na tečajeve, a zatim se vraćali u svoje postrojbe, rekao je Šundov, ističući da je HVU dao velik doprinos u Domovinskom ratu u obrani domovine, a zatim i u pobjedi.

Polaznicima i djelatnicima HVU-a "Petar Zrinski" čestitao je 19. obljetnicu i izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Zdenko Simičić, koji je istaknuo da se ta obrazovna ustanova profilirala i afirmirala i u zemlji i u inozemstvu, o čemu govori "sve veći broj polaznika iz inozemstva". Posebice je naglasio Program "Kadet" kao primjer vojno-civilnog školovanja, dodajući da su mladi kadeti budućnost naših Oružanih snaga.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Mate Raboteg također je čestitao polaznicima i djelatnicima HVU-a 19. obljetnicu, ističući da je kroz tu vojno-obrazovnu ustanovu prošlo oko 14 tisuća polaznika te još oko osam tisuća polaznika kroz razne oblike izobrazbe i oko 100 stranih polaznika. Bez znanja i motivacije, nema koristi od tehnike koju u procesu modernizacije svojih Oružanih sanga namjeravamo nabaviti, poručio je Raboteg.

Na svečanosti su dodijeljena promaknuća, nagrade i pohvale djelatnicima HVU-a, a Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske izveo je kraći prigodni koncert te je izložena vojno-stručna literatura u izdanju HVU-a "Petar Zrinski".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙