FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski premijer u trodnevnu posjetu Pakistanu

ISLAMABAD, 17. prosinca 2010. (Hina/dpa) - Pakistan je u petak uz pune počasti dočekao kineskog premijera Wena Jiabaoa koji će tijekom trodnevnog posjeta Islamabadu razgovarati o jačanju bilateralnih, a posebice trgovinskih odnosa.

U zračnoj luci Wena je dočekao pakistanski premijer Jusuf Raza Gilani, nekoliko članova kabineta, i zapovjednici svih rodova oružanih snaga.

Za vrijeme posjeta kineskog premijera, prvog nakon pet godina, dvije bi zemlje trebale potpisati desetak trgovinskih sporazuma u vrijednosti više milijarda dolara.

Kina je blizak saveznik Pakistana. Gilani je ranije izrazio nadu da će se trgovinska razmjena s Kinom u sljedećih pet godina udvostručiti i dostići 15 milijarda dolara. Pakistanski premijer je kazao da će od Kine tražiti pomoć pri osposobljavanju luke za velike brodove u Gawadaru, provinciji Balučistan.

Wen je u Pakistan stigao iz Indije, gdje su dvije najbrže rastuće ekonomije na svijetu ostavile diplomatske trzavice po strani i odlučile udvostručiti bilateralnu trgovinu na 100 milijardi dolara godišnje do 2015.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙