FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP i UPUHH: unapređenje poslovanja u turizmu i ugostiteljstvu

ZAGREB, 15. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) potpisale su aneks ugovora o pridruženom članstvu čime se pojačava međusobna suradnja posebno na stvaranju povoljnog okruženja za poslovanje u hotelijerstvu, izvijestili su iz HUP-a i UPUHH-a.

UPUHH je tako s HUP-om obnovio i nastavio suradnju koju je 2002. počela prethodna Hrvatska udruga hotelijera (HUH) koja je preregistrirana u udrugu poslodavaca i čiji je pravni sljednik UPUHH.

U sklopu aktualne međusobne suradnje iz HUP-a ističu kako je njihova granska Udruga ugostiteljstva i turizma dala punu podršku prijedlozima UPUHH-a i Kamping udruženja Hrvatske (KUH) za izradu uredbi Zakona o turističkom zemljištu, a koji su već poslani vladi i nadležnim ministarstvima.

Napominjući da je izrada tih uredbi pa i njihovo donošenje kao provedbenih akata Zakona o turističkom zemljištu iznimno važno za dalji razvoj svih turističkih tvrtki i cijelog hrvatskog turizma, iz HUP-a dodaju kako je u svemu važno da su strukovne udruge usvojile jedinstvena stajališta.

Jedno od takvih zajedničkih stajališta je i da se što prije treba promijeniti Zakon o radu na području uređenja 'preraspodjele' za sektor ugostiteljstva i turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙