FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dell planira širenje na tržište usluga upravljanja umreženim resursima

NEW YORK, 14. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Američki proizvođač računala Dell kupit će tvrtku specijaliziranu za pohranu podataka Compellent za 820 milijuna dolara, budući da se želi proširiti na brzorastuće tržište usluga upravljanja umreženim resursima, takozvanog cloud-computinga, priopćile su u ponedjeljak dvije kompanije.

Dell, druga po veličini svjetska kompjuterska kompanija, objavio je da će integrirati tehnologiju Compellenta u svoj portfelj poslovnih rješenja za pohranu podataka.

Compellentova tehnologija omogućuje organizacijama pohranu velike količine podataka putem interneta, smanjujući im troškove skladištenja i čuvanja informacija.

"Compellent je prirodna dopuna Dellovog rastućeg portfelja proizvoda za pohranu podataka poduzeća", izjavio je izvršni direktor Dell-a Brad Anderson.

"Compellentova platforma za pohranu omogućit će Dellu da korisnicima pruži dodatna rješenja za pohranu podataka u središnjem dijelu mreže i na njenim krajnjim točkama, koja će pojednostaviti i smanjiti troškove upravljanja podacima."

Dell će platiti Compellentu 27,75 dolara po dionici u gotovini za ukupnu vrijednost dioničkog kapitala od oko 960 milijuna dolara, ili oko 820 milijuna dolara bez gotovinske imovine Compellenta.

Dell je nedavno izgubio bitku s rivalom Hewlett-Packardom za kupnju 3Para, lidera u cloud- computing tehnologiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙