FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HP isporučio gotovo 30 posto više računala nego lani

ZAGREB, 13. prosinca 2010. (Hina) - Tvrtka Hewlett-Packard (HP) na hrvatskom je tržištu u prva tri kvartala ove godine isporučila ukupno 66 tisuća računala, što je gotovo 30 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, čime je među svim isporučiteljima ostvarila i najveći, 36 postotni udjel u ukupnim isporukama računala u Hrvatskoj, doznaje se iz hrvatskog ureda tvrtke HP.

Od ukupno isporučenih HP računala glavninu čine prijenosna računala, kojih je isporučeno 32,4 posto više nego lani ili 49 tisuća. I time je HP na prvoj tržišnoj poziciji, s 36 posto udjela, a tu, prvu poziciju, po riječima country PSG menadžera za Hrvatsku u toj tvrtki Igora Fiolića, HP drži u kontinuitetu zadnjih deset godina.

Ocjenjuje i da tako velik tržišni udio HP-a u segmentu prijenosnih računala potvrđuje da se i u krizi kupci ne odlučuju na kupovinu isključivo zbog najniže cijene već biraju računala s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

Nešto manji tržišni udjel, ali također prvi na tržištu od 34 posto, HP je nakon prva tri ovogodišnja kvartala ostvario i s isporučenih 17 tisuća stolnih računala. To je porast od blizu 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙