FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skok prometa u američkoj maloprodaji u listopadu

WASHINGTON, 15. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Promet u američkoj maloprodaji u listopadu je poskočio za 1,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, najviše u posljednjih sedam mjeseci, poglavito zahvaljujući većim kupovinama motornih vozila i građevinskih materijala, pokazuju u ponedjeljak podaci tamošnjeg ministarstva za trgovinu.

Stopa rasta znatno je veća od u prosjeku očekivanog povećanja prometa za 0,7 posto, kao i u usporedbi s revidiranih naviše 0,7 posto koliko je promet porastao u rujnu.

Na godišnjoj razini promet u američkoj maloprodaji uvećan je 7,3 posto, objavilo je nadalje ministarstvo trgovine.

Najzaslužnije za skok ukupnog prometa su prodaje motornih vozila i dijelova, poskočivši u listopadu za pet posto, također po najvišoj stopi od ožujka, i znatno više u usporedbi s 1,5 posto u rujnu.

Prodaja građevinskih materijala i opreme za vrt uvećana je u listopadu za 1,9 posto, što je najveći rast od travnja, nakon 1,3 posto u prethodnom mjesecu, objavilo je ministarstvo trgovine.

Podatak o rastu prometa četvrti mjesec zaredom najnoviji je u nizu dokaza o ubrzavanju oporavka u najvećem svjetskom gospodarstvu nakon usporavanja tijekom ljeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙