FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nevremenu na Bliskom istoku najmanje 5 smrtno stradalih

KAIRO, 12. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Olujni vjetar i jake padaline koji od subote traju na Bliskom Istoku odnijeli su najmanje pet života nakon više mjeseci suše i ljetnih vrućina.

Rafali vjetra koji je puhao jače od 100 km na sat i valovi visoku deset metara, oblaci pijeska u unutrašnjosti, drastičan pad temperature, jake kiše i snježne mećave naglo su u tu regiju donijeli zimu.

U Egiptu se u nedjelju u Aleksandriji srušila šesterokatna tekstilna tvornica pri čemu su poginula tri radnika a šest je teško ranjeno, rekao je jedan dužnosnik sigurnosne službe.

Spasioci u ruševinama traže preživjele radnike, a pretpostavlja se da ih je tridesetak radilo u tvornici u vrijeme nesreće. U Egiptu nisu rijetka rušenja zgrada zbog nesolidne gradnje.

U subotu je u Tripoliju na sjeveru Libanona pri padu palme na automobil poginula jedna žena. Jedna ruski turist, kojeg je vjetar odnio u more utopio se sjeverno od Tel Aviva.

Jedan moldavski teretni brod potopio se u nedjelju nedaleko izraelske luke Ashdod, a 11 članova posade je spasio jedan drugi teretni brod. U Libanonu je nekoliko velikih cesta uz obalu poplavljeno i zatvoreno za promet.

U Jordanu traju pješačne oluje, a meteorolozi najavljuju jake kiše i snijeg, pa se strahuje od poplava.

U Egiptu u glavnom gradu oblaci pijeska ograničavaju vidljivost na 300 metara.

Nevrijeme i u Sueskom kanalu ometa promet i uzrokuje kašnjenja.

Diljem regije nevrijeme je izazvalo prekide električne energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙