FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB: gdje je završio novac od "kamiona"

OSIJEK,7. prosinca, 2010.(Hina) - HDSSB je na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku zatražio od pravosudnih tijela da utvrde gdje je "ukradeni novac u silnim aferama i tko je nalogodavac", a kako je s tim u vezi ocijenio predsjednik stranke i župan Vladimir Šišljagić, "Mladen Bajić, koji već osam godina obnaša dužnost državnog odvjetnika, dosad nije ništa poduzeo, a zna gdje je završio sav ukradeni novac".

Upitavši "zašto su mu trebale tolike godine da uopće pokrene postupke, Šišljagić je ustvrdio kako je to učinio "isključivo po nalogu međunarodne zajednice, ali i hrvatske javnosti".

Najnoviji slučaj nepravomoćne presude Berislavu Rončeviću od četiri godine zatvora nije dovoljan jer se treba utvrditi gdje je završilo ukradenih 10 milijuna kuna, rekao je, dodajući kako on "komentira nepravomoćnu presudu za razliku od vladajuće stranke i oporbe jer nema razloga da se ona ne komentira budući da je Hrvatska u tako teškoj situaciji da se više nema vremena pustiti HDZ-u da vodi Hrvatsku u totalnu propast".

HDSSB tvrdi da se zna gdje je otišao novac od afere "kamioni" i svih ostalih "u koje su uključeni najviši hrvatski dužnosnici, članovi HDZ-a", ali to se, ustvrdio je Šišljagić, "spregom politike i mafije vješto skriva".

Među ostalim, tim su novcem, tvrdi Šišljagić, financirani predsjednička kampanja Jadranke Kosor, rad HDZ-a te "privatni džepovi visokih HDZ-ovih dužnosnika".

Predsjednik Izvršnog odbora stranke i saborski zastupnik Dinko Burić rekao je kako se približava vrijeme kada će Ivo Sanader doći u Remetinac, ali će mu se, dodao je, vrlo brzo pridružiti i Jadranka Kosor, "koja je kao njegova desna ruka, potpredsjednica vlade i potpredsjednica stranke znala sve o kriminalnim radnjama onih kojima se sada sudi."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙