FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aukcija HVIDR-e "Umjetnošću do ključa istine i slobode"

ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Dobrotvornu izložbu i aukciju umjetnina, četvrtu po redu pod nazivom "Umjetnošću do ključa istine i slobode" večeras je u Zagrebu organizirala Udruga hrvatskih ranih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a).

Aukcija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te ministra Tomislava Ivića. Cjelokupan prihod s aukcije namijenjen je sufinanciranju troškova pravne pomoći u obrani hrvatskih branitelja osumnjičenih za ratne zločine pred domaćim sudovima kao i pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.

Izložbu i aukciju u zagrebačkom hotelu "Westin", na kojoj su, uz ine, bili potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i ministar Tomislav Ivić, otvorio je predsjednik HVIDR-e Josip Đakić.

Za aukciju su ponuđena djela branitelja sa 3. umjetničke radionice održane u Zadru 2009., a na kojoj su sudjelovali hrvatski ratni vojni invalidi i branitelji Domovinskog rata iz cijele Hrvatske. Naglasivši da su oni svi ponudili svoje radove radi pomoći braniteljima koji su optuženi po raznim optužnicama, ne pitajući za materijalnu korist, Đakić je ocijenio kako će akcija pomoći u promicanju istine i pravde te napomenuo, da promicanje istine o Domovinskom ratu ima veću cijenu od danas prikupljenih sredstava.

Oni trebaju našu pomoć i naša je dužnost pomoći im, istaknuo je Đakić te najavio održavanje manifestacije i iduće godine.

Istaknuvši kako se sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstva ministar obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić je napomenuo kako je hrvatskim braniteljima za razne potrebe ove godine pomogla i Zaklada hrvatskih branitelja. Naša je moralna obveza pomoći braniteljima kada su u problemima, poručio je Ivić.

"Danas više nego prije potrebne su ovakve manifestacije", rekao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. On je istaknuo da su radovi branitelja umjetnika s likovne kolonije bili vođeni ljubavlju prema Domovini te da hrvatski branitelji, bez obzira gdje se nalazili, zaslužuju da im se pomogne i na ovakav način.

Na dobrotvornoj aukciji u hotelu The Westin u Zagrebu nazočili su predstavnici raznih udruga iz Domovinskog rata, predstavnika mjesne uprave i samouprave iz svih dijelova Hrvatske kao i razni gospodarstvenici i obrtnici.

Od ukupno 99 djela s likovne kolonije, na aukciji je bilo 14 djela, a za ostale radove određena je fiksna cijena. Osam radova ostat će u fundusu HVIDR-e RH radi prezentacije umjetnika branitelja u domovini i inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙