FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam knjige u Istri otvara se u petak

PULA, 30. studenog 2010.(Hina) - Ovogodišnji, 16. Sa(n)jam knjige u Istri svečano će, u petak u podne u pulskom Domu hrvatskih branitelja, otvoriti priznata izraelska književnica Zeruya Shalev, najavila je direktorica Sajma Magdalena Vodopija na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Ove će godine na pulskom festivalu knjiga i autora sudjelovati 225 nakladnika, a ovih se dana priključuju, kako je rekla, "last minute nakladnici", pa će brojka biti veća od 250 nakladnika.

"Nakladnici će izložiti gotovo 22 tisuće naslova, uglavnom knjige koje su objavljene u posljednje tri godine, a pulska će čitateljska publika imati prigodu vidjeti i kupiti potpuno nove naslove, koji u Pulu dolaze izravno iz tiskarskog stroja, objavljene upravo za pulski Sajam," istaknula je direktorica Vodopija, dodavši kako će veliku pomoć u prodaji knjiga imati od mladih volontera koji su odabrali djelatnost sajamskih informatora i članova prodajnog tima.

Novost su tematski štandovi "Film i knjiga", "Autorski štand", "Kiklopski štand", "Kiosk štand" i "Zavičajna Histrica", a osim u Domu hrvatskih branitelja knjige će se prodavati svaki dan i na info-punktu Sajma koji je danas otvoren na trgu Portarata.

U sklopu Sajma dodijelit će se knjižna nagrada "Kiklop" a održat će se i festival dječje knjige "Monte Librić" te recesijsko izdanje festivala "Polis Jadran Europa".

U sklopu posebnog edukativnog programa "Pulskim putovima knjige" istarski srednjoškolci će se "knjiškom šetnjom" po Puli upoznati s poviješću knjige i knjiškim pulskim raritetima koji se čuvaju u Arheološkom muzeju, Sveučilišnoj i Mornaričkoj knjižnici, a po riječima direktorice Magdalene Vodopije "vrhunac programa bit će posjet Sajmu knjiga i sudjelovanje u njegovim programima".

Sa(n)jam knjige u Istri ove godine traje od 3. do 12. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙