FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hillary Clinton ovaj tjedan na azijskoj turneji

WASHINGTON, 29. studenog 2010.(Hina) - Američka državna tajnica Hillary Clinton boravit će u posjetu Kazahstanu, Kirgistanu, Uzbekistanu i Bahreinu od 30. studenoga do 3. prosinca, najavio je u nedjelju State Department.

U Kazahstanu će Clinton sudjelovati na summitu Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), kao voditeljica američkog izaslanstva.

Prije summita ona će se sastati s kazahstanskim predsjednikom Nursultanom Nazarbajevom i ministrom vanjskih poslova Kanatom Saudabajevom, s kojima će razgovarati o američko-kazahstanskom strateškom partnerstvu, navodi se u priopćenju.

Clinton će se u Kazahstanu sastati i s predstavnicima tamošnjih nevladinih organizacija.

U Kirgistanu Clinton će se sastati s predsjednicom Rozom Otunbajevom i drugim državnim dužnosnicima. One će razmotriti politička zbivanja u svjetlu povijesnih izbora u Kirgistanu i niz pitanja od zajedničkog interesa, najavio je State Department.

U Uzbekistanu Clinton će se sastati s predsjednikom Islamom Karimovom s kojim će razgovarati o širokom rasponu bilateralnih i regionalnih pitanja.

U Bahreinu će Clinton održati uvodni govor o ulozi SAD-a u regionalnoj sigurnosti na "Dijalogu iz Maname 2010.", godišnjem forumu čiji je domaćin Međunarodni institut za strateške studije u suradnji s Kraljevinom Bahrein.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙