FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Goran Marić: Povjerenstvo o Ini radilo dobro, no i dalje svatko misli svoje

ZAGREB, 25. studenog 2010.(Hina) - "Oporba misli svoje, a vladajući svoje i njihovi su zaključci oprečni, no jedan zaključak može biti zajednički, a to je da je rad saborskog povjerenstva (za utvrđivanje činjenica oko privatizacije Ine) bio dostojan i profesionalan", kazao je danas HDZ-ov zastupnik i član tog povjerenstva Goran Marić.

Marić je u pojedninačnoj raspravi o izvješću o radu saborskog povjerenstva o Ini ocijenio da jedni ne mogu biti sveci, a drugi lopovi kako to sugerira oporba te naglasio da se zalaže za neselektivnu borbu protiv kriminala.

SDP-ov zastupnik Slavko Linić je izvijestio da se SDP ne može složiti sa zaključcima većine u povjerenstvu te je u ime SDP-a, HNS-HSU-a i IDS-a, predložio da se Vladu zaduži da provede postupak izmjene i dopune ugovora o međusobnim odnosima dioničara, a posebno odredbe koja regulira upravljanje imovinom Ine, a DORH da za 90 dana izvjesti Sabor o mjerama koje je ispitivalo istražno povjerenstvo.

Frano Matušić (HDZ) je napomenuo kako još treba razjasniti zašto Ina nije prodavana po tržišnoj vrijednosti, a SDP-ov zastupnik Gordan Maras (SDP) ponovio je da oni "ništa nisu sakrili i ništa nisu slagali" i nemaju se čega plašiti kada je riječ o daljnjim istragama.

HNS-ov zastupnik Zlatko Koračević ocijenio je pak da se tijekom rasprave protezala sintagma politikanstva, ali da su unatoč tome, po njegovu mišljenju, u povjerenstvu napravili korak naprijed u rasvjetljavanju privatizacije Ine, a da će posao nastaviti druge nadležne inistitucije.

"Tresla se brda, ali nije se rodio miš nego niš", smatra Boro Grubišić (HDSSB) ocjenjujući kako se cijela priča oko Ine danas u Saboru jednostavno razvodnila.

Sabor je večeras završio zasjedanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙