FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: blago smanjenje potražnje i ponude

ZAGREB, 22. studenog 2010. (Hina) - Na Tržištu novca danas su i potražnja i ponuda smanjene za 1,4 milijuna kuna, dok je kamatna stopa blago porasla i to ponajviše zbog cijene po kojoj je plasirana jedna ročna pozajmica.

Danas je prijavljeno 89,4 milijuna kuna potražnje, što je 1,4 milijuna manje nego u petak.

Istodobno, i ponuda je za toliko bila manja, te je dosegnula 189,4 milijuna kuna.

Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je odobreno 38 milijuna kuna, i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,53 posto, što je 0,01 postotni bod manje nego u petak.

Uz prekonoćne plasmane ugovorena je i jedna pozajmica od 1,4 milijuna kuna na rok duži od 3 mjeseca, uz kamatnu stopu od 2,5 posto.

Na Tržištu novca danas je promet dosegnuo 39,4 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa je blago porasla, s u petak zabilježenih 0,54 na 0,6 posto.

„Početak novog radnog tjedna, u trgovanju na Tržištu novca, ne donosi pomake u kretanjima ponude i potražnje koje su na razini vrijednosti od petka. Korisnici kredita su prijavili potražnju uglavnom za prekonoćnim pozajmicama, koja tek polovično podmirena zbog kreditnih ograničenja sudionika s kratkoročnim viškovima", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙