FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: dio potražnje ostao nepodmiren

ZAGREB, 16. studenog 2010. (Hina) - Na Tržištu novca danas su i potražnja i ponuda ponovno blago porasle, pri čemu je dio potražnje ostao nepodmiren zbog neslaganja sudionika oko uvjeta kreditiranja.

Danas je prijavljeno 226,4 milijuna kuna potražnje, što je 5,4 posto više nego jučer.

Istodobno, ponuda je uvećana 8,6 posto, na 146,4 milijuna kuna.

Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je odobreno 32,4 milijuna kuna, i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,54 posto, što je 0,08 postotnih bodova manje nego jučer.

Plasirano je i 14 milijuna kuna pozajmica na rok od tjedan dana, pri čemu je prosječna kamatna stopa iznosila 0,7 posto.

Na Tržištu novca ukupni je promet danas dosegnuo 46,4 milijuna kuna, pri čemu je prosječna kamatna stopa smanjena s jučerašnjih 0,9 na 0,59 posto.

„Danas je u trgovanju sudionika na Tržištu novca Zagreb zabilježen blagi porast potražnje za kratkoročnim pozajmicama u odnosu na jučer. Istovremeno je porasla i ponuda viškova likvidnosti, koja zbog neslaganja uvjeta kreditiranja nije u cijelosti plasirana, a dio prijavljenih potreba sudionika je ostao nepodmiren. Trgovalo se prekonoćnim i pozajmicama na rok od tjedan dana, a prosječna dnevna kamatna stopa je zabilježila smanjenje", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙