FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: nastavak priprema za županijsku plinofikaciju

DUBROVNIK, 22. studenog 2010. (Hina) - Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i predstavnici Hrvatske stručne udruge za plin Miljenko Šunić i Milan Meštrović, Instituta "Hrvoja Požara" Damir Pešut te tvrtke Plinacroa Vladimir Đurović na današnjem su sastanku zaključili kako se nastavljaju pripreme za program plinofikacije Dubrovačko-neretvanske županije,

Dogovoreno je kako će se obaviti pripreme za uporabu ukapljenoga naftnog plina te da će se u programima raditi na distribuiranoj proizvodnji energije, a osnovat će se i županijski odjel za energetiku.

Županijski energetski plan, koji bi obuhvatio sve oblike energije, kako je rečeno na sastanku, mogao bi stajati oko milijun kuna i za njegovu izradu trebalo bi oko godinu dana.

Županijski plan plinofikacije već je izrađen i uskoro bi se trebao naći u Županijskoj skupštini kako bi jedinice lokalne samouprave mogle u izmjenama i dopunama prostornih planova uvrstiti i dijelove plana koji se odnosi na njih, kazao je župan Dobroslavić. Dodao je kako bi nakon toga počele pripreme za postupak izdavanja koncesija za opskrbu plinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙