FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: Osjećam bliskost prema kršćanima u Iraku koji pate od progona i diskriminacije

VATIKAN , 21. studenog 2010. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. u nedjelju je rekao kako osjeća bliskost prema kršćanima u Iraku koji "pate od progona i diskriminacije" te je istaknuo kako se zalaže za vjersku slobodu za sve ljude u svijetu.

"Vjerske zajednice u Italiji danas mole na poziv svojih biskupa, za sve kršćane izložene progonima i diskriminaciji, osobito za kršćane u Iraku", rekao je Papa nakon Angelusa na vatikanskom trgu Sv. Petra.

Želim "da vjerske slobode budu zajamčene svim ljudima u svijetu" i osjećam se "bliskim s našom braćom i sestrama" izloženim progonima i diskriminaciji, jer je njihovo svjedočenje vjere prema Bogu iznimno važno, rekao je Benedikt, osudivši "apsurdno nasilje izvršeno prema ljudima bez obrane" 1. studenoga u Iraku. Papa je aludirao na napad pripadnika Al-Kaide na sirijsku katoličku katedralu u Bagdadu, gdje je ubijeno 46 civila, među njima i dvojica svećenika te sedam pripadnika snaga sigurnosti.

Prema brojkama kojima raspolaže Katolička crkva, u Iraku je broj katolika s 2,89 posto u 1980-oj, pao na 0,94 posto u 2008-oj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙