FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DORH: istraga o logorima u Srbiji

ZAGREB, 18. studenog 2010. (Hina) - Istraga koja se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku u kaznenom predmetu protiv počinitelja kaznenih djela ratnih zločina počinjenih u logorima u Srbiji je u tijeku, objavilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Očekuje se udovoljenje zamolnicama od nadležnih sudova u Republici Srbiji te će nakon provedenih istražnih radnji i okončanju istrage biti donijeta državnoodvjetnička odluka o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, stoji u priopćenju.

"Optužnica se sprema protiv Aleksandra Vasiljevića, general majora zapovjednika KOS-a, za organiziranje logora Stajićevo, Begejci, Niš, Sremska Mitrovica i Beograd, te protiv Miroslava Živanovića, zapovjednika logora Stajićevo i Begejci", rekao je u izjavi za Hinu predsjednik Udruge pravnika Vukovar '91, Zoran Šangut.

"Još se traži oko 490 nestalih Vukovaraca koji se povezuju s boravkom u srbijanskim logorima, a u njima je ubijeno oko 300 Vukovaraca, dok je kroz logore prošlo oko 7000 hrvatskih građana", rekao je Šangut i dodao kako očekuje da će srbijanska strana poštivati sporazum koji su potpisali tužiteljstva Hrvatske i Srbije o procesuiranju ratnih zločinaca.

Optužnice koje će otići u Srbiju nisu politički marketing, već stvarnost kroz koju će se gledati dobrosusjedski odnosi Hrvatske i Srbije, istaknuo je Zoran Šangut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙