FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetovanje humanitarne akcije Gradovi i općine - prijatelji djece

ZAGREB, 18. studenog 2010. (Hina) - Savjetovanje akcije Gradovi i općine - prijatelji djece započelo je danas a u organizaciji saveza Društava "Naša djeca" a povodom obilježavanja 20. studenog - Dana Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djece te poboljšanja rada mreže "Gradova-prijatelja djece".

Ovom akcijom želi se motivirati odrasle u gradovima i općinama Hrvatske da potpunije ostvaruju prava i potrebe djece priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, a ove godine u tom projektu sudjeluje 82 grada i općine u Hrvatskoj - njih 28 ima status "Grada-prijatelja djece", iznijeto je na današnjem svečanom otvaranju Savjetovanja u Starogradskoj vijećnici.

Katica Vidović iz zagrebačkog ureda UNICEF-a govoreći na svečanom otvaranju rekla je da ova UN-ova agencija za pomoć djeci neupitno podupire ovu akciju dodavši da je njena važnost jer se provodi na lokalnoj razini. Podržala je rad s djecom kao ravnopravnim građanima dodavši da je važno i proširiti ovu akciju na što veći broj gradova i općina u Hrvatskoj.

Akciju je podržala i Ester Radmilo iz ureda Pravobraniteljice za djecu koja je zahvalila na energiji i entuzijazmu ljudi koji se bave ovim projektom. Naglasila je da se nada kako gospodarska kriza neće utjecati na daljnji razvoj ove akcije naglasivši važnost dobre volje i stručnost na lokalnim razinama.

Skup je potom nastavljen stručnim predavanjima o radu s djecom, a od ove godine u mrežu gradova - prijatelja djece primljeni su Vrbovsko Krapina Osijek i Prelog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙