FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival o pravima djece od 18. do 21. studenog

ZAGREB, 16. studenog 2010. (Hina) - Filmovi djece i mladih, foto i likovno stvaralaštvo u novim medijima glavno su obilježje ovogodišnjega Festivala o pravima djece koji se, od 18. do 21. studenog, paralelno održava u četiri hrvatska grada – Rijeci, Šibeniku, Zadru i Zagrebu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Festival se otvara 18. studenoga u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti premijerom filma o dječjem stvaralaštvu "Priče kratkih rezova" i otvorenjem izložbe likovnih radova djece i mladih u novim medijima izložbe "Tko sam ja?/Tko smo mi?".

Matineje s dječjim filmovima najavljene su za petak 19. studenoga u kinima CineStar u Šibeniku, Rijeci, Zadru i Zagrebu.

Organizatori također najavljuju i zanimljive izložbe likovnih, video i foto radova u novim medijima u Muzeju suvremene umjetnosti, projekciju kratkih filmova iz produkcije djece i mladih koje se prikazuju prije redovnih projekcija u svim CineStar kinima tijekom trajanja Festivala te radionica za djecu i mlade u Muzeju suvremene umjetnosti.

Stvaralaštvo djece donosi iskrenost, jednostavnost, čistoću i neposrednost, a upravo se u tim vrijednostima skriva velika snaga dječjeg stvaralaštva kojega ovim Festivalom otkrivamo i darujemo široj javnosti, rekla je umjetnička direktorica festivala Tatjana Aćimović.

Domaćica festivala, glumica Leona Paraminski, poručila je kako Festival slavi kreativnost i stvaralaštvo djece, ali isto tako skreće pažnju na poruke koje ono donosi.

Nadam se da će dječje poruke stići do što više odraslih, posebno onih koji donose odluke i tako pomoći da poboljšamo uvjete u kojima djeca stvaraju, ali i žive, rekla je Paraminski.

Festival je nastavak prošlogodišnjeg Filmskog festivala o pravima djece koji se održao u zagrebačkom kinu Europa. Prvi festival organiziran je povodom 20. rođendana Konvencije o pravima djeteta, a uz brojna filmska ostvarenja na temu prava djece i mladih iz cijeloga svijeta tada su predstavljeni i radovi mladih filmskih umjetnika iz filmskih radionica i festivala iz Hrvatske i što je i ovogodišnja namjera organizatora.

Ovogodišnji Festival o pravima djece zajedno organiziraju Hrvatski filmski savez, Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Ured pravobraniteljice za djecu, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Blitz CineStarom te Muzejom suvremene umjetnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙