FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren književni festival za djecu "Pazi, knjiga!"

ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - Književni festival "Pazi, knjiga!", kojemu je svrha popularizati knjige i književnost među najširom publikom počeo je danas u Zagrebu.

Festival je u Hrvatskom centru za dječju knjigu otvorio susret između djece i književnice Nade Mihelčić, koja je predstavila svoj roman "Zlatni pas" za koji je dobila nagrade Grigor Vitez, Anto Gardaš, Mato Lovrak i Mali princ.

Nada Mihelčić je počasna spisateljica ovogodišnjeg, šestog po redu festivala, a svoju će knjigu predstaviti i sutra u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka.

Sutra je na programu i tribina o psihološkoj krizi i umjetnosti "Umjetnik u škripcu", na kojoj će gostovati Dubravka Kocijan Hercigonja, neuropsihijatrica i Ingrid Šafranek, profesorica francuskog jezika i književnosti. Priredit će se još jedna tribina, 29. listopada, za učenike Grafičke škole na temu "Dizajner i knjiga".

Dodjela nagrade "Lice knjige" za najbolji grafički dizajn i ilustraciju knjiga održat će se 27. listopada, dok će se u sjećanje na nedavno preminulog pisca Zvonka Todorovskog dan ranije održati program "More pravog kapetana".

Predstavit će se slikovnica "Čudesna kuharica Lize Brljize" Sonje Zubović i Marijane Jelić, zbirka priča "Ludi razred" Ane Đokić, roman "Pegazari" Ivane Delač Horvatinčić za koji je dobila nagradu "Sfera" za najbolji SF roman za mlade te zbornik suvremene hrvatske bajke "Stala vila da napoji konja" priređivačice Diane Zalar.

U Galeriji Vladimira Nazora predstavit će se projekt "Pazi, čudovišta!" te izložiti ilustracije Stanislava Marijanovića.

Organizator festivala "Knjiga u centru" neprofitna je udruga koja okuplja pisce, ilustratore, dizajnere, prevoditelje, a cilj joj je popularizirati knjige i književnost. Prvi put je organiziran 2005. u okviru Drugog zagrebačkog sajma knjiga, a od 2006. se održava samostalno.

Festival će se do 6. studenoga održavati na više lokacija, među ostalim, u knjižari Profil Megastore, Knjižnici "Bogdan Ogrizović", Galeriji Vladimira Nazora, osnovnim školama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙