FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: čelnici dva HDZ-a Čovic i Ljubić usuglasili zajednički nastup

MOSTAR, 10. studenog 2010. (Hina) - Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990. Božo Ljubić postigli su na sastanku u utorak navečer dogovor o zajedničkom nastupu u vlasti nakon izbora kao i ustavnoj reformi u toj zemlji, priopćili su u srijedu iz HDZ-a BiH.

Kako se precizira Čović i Ljubić su dogovorili 'zajednički nastup oko svih ključnih pitanja za hrvatski narod u BiH'. Dodaje se da će političku platformu dvije stranke usuglasiti do kraja tjedna.

"Stranke će se zalagati za ustavnu reformu na načelima Kreševske deklaracije što podrazumijeva ustavnu jednakopravnost hrvatskoga naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH u teritorijalnom i institucionalnom smislu", priopćeno je.

Dva HDZ-a u BiH žestoko su se optuživala u kampanji za posljednje opće izbore u BiH održane 3. listopada, a u nekoliko navrata propala je inicijativa za ujedinjenje ovih stranaka.

Nakon općih izbora srpske stranke u Republici Srpskoj dogovorile su se oko zajedničkog nastupa u vlasti na državnoj razini, a sličan dogovor postigle su i Stranka demokratske akcije (SDA) te SDP BiH za koje su u najvećem broju glasovali Bošnjaci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙