FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: KBF obilježio 205. obljetnicu i svoj dan

ĐAKOVO, 9. studenog 2010. (Hina) - Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, u sastavu osječkog Sveučilišta "J. J. Strossmayera", danas je misnim slavljem u katedrali, a potom i promocijom 35 diplomanata i dodjelom zahvalnica fakultetskim prijateljima, održanima u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici, obilježio svoj dan.

Time je obilježena i 205. obljetnica djelovanja te visokoškolske ustanove te početak 6. akademske godine nakon njezina uzdignuća s razine bivše Teologije Đakovo na razinu fakulteta.

U nazočnosti predstavnika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Sveučilišta u Osijeku, grada Đakova i drugih, rektorica osječkog sveučilišta Gordana Kralik je, govoreći o izgradnji studentskog doma u Đakovu, naglasila da je taj projekt, vrijedan 11 milijuna kuna, u završnoj fazi te da Đakovo time dobiva mali studentski kampus.

Dekan KBF-a Pero Aračić je najavio da bi studentski dom vrata studentima mogao otvoriti u ožujku 2011. Istaknuto je kako je KBF ove akademske godine ušao u bolonjski proces.

Najuspješnijim studentima dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙