FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barack Obama posjetio Gandhijev muzej u Mumbaiju

MUMBAI, 6. studenoga 2010. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama posjetio je u subotu kuću Mani Bhavan u Mumbaiju u kojoj je povremeno boravio Mahatma Gandhi i koja je pretvorena u njegov muzej, rekavši u toj prigodi da je junak indijske neovisnosti za njega nepresušno vrelo "nadahnuća".

Obama i njegova supruga Michelle s oduševljenjem su razgledali knjižnicu punu knjiga s područja prava koje su pripadale bivšem odvjetniku i ocu pokreta za indijsku neovisnost. Obama je vidio i tkalačku preslicu kojom se Gandhi koristio kada je povremeno živio u toj kući između 1917. i 1934., i pročitao je tumačenja uz mnogobrojne izloške.

"Ispunjen sam nadom i nadahnućem, zahvalan što sam mogao posjetiti ovo mjesto na kojemu je boravio Gandhi", napisao je Obama u knjigu posjeta. "On je junak ne samo za Indiju, već i za cijeli svijet".

Drugi Obamin heroj i uzor Martin Luther King također je posjetio kuću Mani Bhavan 1959. godine. Pošto je ugledao potpis Martina Luthera Kinga u knjizi posjetitelja, Obama je rekao: "Ovo je doista nezaboravno. Kakva velika knjiga". Djelatnicima muzeja poručio je da će se vratiti sa kćerima Maliom i Sashom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙