FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: susret Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine

PULA, 6. studenoga 2010.(HINA) - U Puli je danas susretom Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine počeo dvodnevni Sabor bošnjačkih asocijacija u Hrvatskoj, odnosno susret Bošnjaka iz društvenog, gospodarskog i kulturnog života koji žive rade i djeluju u dijaspori.

Obračajući se brojnim Bošnjacima koji su stigli iz cijeloga svijeta, pulski dogradonačelnik Fabrizio Radin rekao je kako je Pula multikulturalna i multinacionalna sredina koja je otvorena prema svim ljudima dobre volje.

"Pula je otvorena prema svima onima koji su došli da bi ovdje radili i doprinosili boljitku i razvoju grada", istaknuo je Radin.

Na susretu Svjetskog saveza dijaspore BiH okupili su se predstavnici bošnjačke dijaspore iz Hrvatske, Njemačke, Turske, Norveške, Švedske, Velike Britanije, Italije, Nizozemske, Danske i Austrije, koji su naglasili kako Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine zastupa interese 1,3 milijuna iseljenih Bošnjaka po cijelom svijetu.

Upravo u tu svrhu osnovali su nekoliko radnih skupina koje organiziraju razna događanja i susrete. Potom je održan susret bošnjačkih gospodarstvenika, a za večernje je sate u pulskom Domu sportova predviđena je Smotra folklora i kulturnog stvaralaštva Bošnjaka u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙