FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: odluke Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine

ZAGREB, 5. studenog 2010. (Hina) - Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine danas je jednoglasno odlučio da se Strmečka ulica u naselju Odranskome Obrežu preimenuje u Ulicu sv. Ane, prema istoimenoj crkvi.

Također je jednoglasno prihvaćeno da se ukinu imena ulica kojih više nema zbog novoizgrađenih objekata i prometnica na području gradskih četvrti Trnja i Stenjevca. Tako više ne postoji ulica Trnjanska Savica II. na području Trnja ni Kolenovačka ulica na području Stenjevca.

Odbor je jednoglasno odlučio i da se Ulica Mije i Zdenka Karamatića u Sesvetskome Kraljevcu preimenuje u Odvojak Radničke ulice. Ta je odluka donesena zbog nezadovoljstva stanovnika imenom Ulice Mije i Zdenka Karamatića, koji su dobili potporu Mjesnog odbora, rekao je predsjednik tog odbora Marin Knezović.

Ustvrdio je kako je dosadašnje ime te ulice u toj sredini "stvaralo zlu krv", pri čemu je dodao kako se nada da će se sada to stišati. Na zahtjev Mjesnog odbora, o tome se nije očitovala gradska četvrt, a na sjednici tog odbora čulo se da su Mijo i Zdenko Karamatić, po kojima je ulica dobila ime, poginuli hrvatski branitelji te da je Gradska skupština 2008. donijela tu odluku na zamolbu koju je 2007. podnio njihov prezimenjak Ilija Karamatić iz Sesvetskoga Kraljevca.

Odbor je na današnjoj sjednici razmatrao i prijedlog Katarine Peročević, kćeri Ede Peročevića, da se jedna od zagrebačkih ulica imenuje po njezinu ocu, poznatome hrvatskom glumcu. Odbor je odlučio da se njegovo ime uvrsti u fond imena te da radna skupina odredi u koju kategoriju.

Jednoglasno je odlučeno i da se u gradskoj četvrti Podsused - Vrapče neimenovana ulica u Gornjem Stenjevcu koja se odvaja od Ulice Žlebec na suprotnoj strani kućnog broja 16 b u smjeru juga i završava kao slijepa ulica imenuje u Ulicu Sunčani brijeg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙