FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Rebalans "prošao"; taksisti ne odustaju

ZAGREB, 26. listopada 2010.(Hina) - Zastupnici u Gradskoj skupštini podržali su većinom glasova (34 za, sedam protiv) prijedlog rebalansa zagrebačkog proračuna odnosno proračunsko smanjenje za 720 milijuna kuna, na 6,6 milijardi kuna.

"Nemoguća je misija smanjiti proračun, a nekoga ne oštetiti", kazao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić na primjedbe da je nezavisna kultura ostala bez dijela novca namijenjenog za njihove programe. Kazao je i da u vrijeme krize nije moguće izdvojiti više za mjesnu samoupravu navodeći kako ima nešto i u boljoj organizaciji rada.

Dok Gradska skupština raspravlja o izvješću o radu gradonačelnika u prvoj polovici ove godine, taksisti su i dalje pred ulazom u Staru gradsku vijećnicu, no policija je "raščistila" promet kroz Mesničku ulicu.

U policiji se doznaje da je jedan taksist (1962.) uhićen u Mesničkoj zbog odbijanja policijske zapovjedi i priveden u policijsku postaju te da će policija protiv prosvjednika - prekršitelja podnijeti prekršajne prijave.

U Staroj gradskoj vijećnici, na galeriji, raspravu mirno prate predstavnici zagrebačkih, ali i riječkih taksista. Riječani su novinarima kazali da su spremi za dolazak na zagrebačke ulice čim se donese nova odluka odnosno čim bude završena potrebna procedura.

S izvješćem o radu gradonačelnika nezadovoljna je većina gradskih zastupnika koje, kako tvrde, jest opsežno i korektno, ali ne i dovoljno kvalitetno.

"Voljela bih znati koji su primjerice kriteriji za raznorazne potpore iz gradske uprave", pitala je HNS-ova zastupnica Morana Paliković Gruden.

Za sve primjedbe, gradonačelnik Bandić je rekao kako će mu biti dragocjene u budućem radu.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem dao je uobičajenu stanku od 45 minuta nakon čega će gradski zastupnici raspraviti današnji "vrući" prijedlog o autotaksi prijevozu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙