FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

ZAGREB, 2. studenog 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LONDON - Britanski supermodel Kate Moss proslavila je u Londonu izlazak najnovije sezonske kolekcije koju je dizajnirala za Topshop i koja u utorak stiže u prodavaonice. Proslava se održala u trgovini Topshopa na Oxford Circusu gdje je izložena nova kolekcija inspirirana 70-ima. Topshop će dijeliti u utorak ključeve kupcima na ulicama Lodona, Liverpoola, Newcastlea, Birminghama i Edinburgha za nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti veliki kovčeg s haljinama dizajnerice. Najsretniji obožavatelj modela s potpisom Kate Moss osvojit će odjeću koju je ona nosila na proslavi. Nova kolekcija uključuje nekoliko kultnih komada koji su se pojavili u njenih sveukupno 14 kolekcija za Topshop, koje je kreirala od početka suradnje u svibnju 2007., kao i njenu prvu liniju vintage nakita, izrađenog s poludragim kamenjem.

NEW YORK - Djeca majki koje su jele puno kikirikija dok su bile trudne mogla bi imati povećan rizik od razvoja alergije na taj orašasti plod, a što su majke jele više kikirikija, veći je rizik, pokazala je američka studija. Međutim, zasad nije jasno može li majčino kozumiranje kikirikija stvarno prouzročiti ozbiljnu i moguće fatalnu alergiju. Alergija na kikiriki trenutačno je u porastu i pogađa oko jedan posto djece. Scott Sicherer iz medicinske škole Mount Sinai u New Yorku i skupina njegovih kolega na pet lokacija diljem SAD-a proučavali su više od 500 djece u dobi od tri do 15 mjeseci koja su bila pod sumnjom postojanja alergije na mlijeko ili jaja. Većina te djece još nije pokušala jesti kikiriki. U studiji objavljenoj u stručnom časopisu (Journal of Allergy and Clinical Immunology) navodi se da su krvne pretrage pokazale da više od četvrtine ispitane djece ima jaku osjetljivost na kikiriki, s tim da su djeca majki koje su konzumirale kikiriki u trudnoći imala veće izglede da će pokazati osjetljivost.

LOS ANGELES - Američki glumac Charlie Sheen počeo je u ponedjeljak proces rastave od supruge Broojke Mueller, doznaje se od izvora suda. Par se vjenčao u svibnju 2008., ali žive odvojeno od Božića 2009. kada je glumac u Aspenu uhićen zbog nasilja u obitelji. Par ima blizance, rođene u ožujku 2009., a Sheenu je to treći razvod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙