FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor uputila sućut turskom premijeru u povodu napada na glavnom istanbulskom trgu

ZAGREB, 1. studenoga 2010. (Hina) - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor uputila je u ponedjeljak brzojav sućuti turskom premijeru Recepu Tayyipu Erdoganu u povodu stradavanja turskih građana i policajaca izazvanog napadom bombaša samoubojice na policijsku ophodnju na glavnom trgu u Istanbulu, priopćila je vlada.

"S velikim sam žaljenjem primila vijest o teškoj nesreći koja je zadesila Vašu zemlju. Dopustite mi da u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno uputim izraze duboke sućuti i suosjećanja Vama i Vašem narodu, te stradalima i njihovim obiteljima. Naše su misli uz njih", navodi se u brzojavu hrvatske premijerke.

Trideset dvije osobe, 15 policajaca i 17 civila, ranjene su u nedjelju na središnjem istanbulskom trgu Taksimu u napadu bombaša samoubojice na policijsku ophodnju. Još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju, premda je Istanbul u prošlosti bio meta kurdskih separatista, al Kaide i drugih skupina. Kako se doznaje iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u eksploziji nema ozlijeđenih hrvatskih državljana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙