FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB

Hrvatski će sabor u nastavku zasjedanja razmotriti vladin prijedlog izmjena Zakona o pravosudnoj akademiji, kojima se, među ostalim, sastav Upravnog vijeća Akademije proširuje s dva člana iz reda zaposlenika. Upravno vijeće po predloženom će utvrđivati pravila za provođenje pismenog ispita za kandidate prijavljene za upis u Državnu školu za pravosudne dužnosnike. Postupak upisa kandidata za suce provodit će Državno sudbeno vijeće, a upise kandidata za zamjenike državnog odvjetnika Državnoodvjetničko vijeće. Nakon rasprave o toj temi, Sabor će glasovati o ranije raspravljenim točkama i zaključiti ovotjedno zasjedanje

ZAGREB

Konferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) završila je dodjelom nagrada za najbolja ostvarenja u odnosima s javnošću tijekom protekle godine, a posebno priznanje za komunikatore godine dobili su roditelji tragično preminulog Luke Ritza - Suzana i Reno Ritz. U obrazloženju žirija HUOJ-a navodi se kako su "Suzana i Reno Ritz i u najtežoj životnoj situaciji, nakon gubitka djeteta, pokazali kako se djelovanje i komunikaciju može okrenuti u pozitivnom smjeru". "Umjesto u ljutnju, gnjev i ogorčenost, svoju bol i tugu usmjerili su u aktivan društveni angažman na području rješavanja nepobitnog problema našeg društva – nasilja među mladima", ističe se. U kategoriji Odnosa s javnošću u javnom sektoru pobijedila je edukativno-informativna javna akcija "Zajedno protiv raka". Među velikim tvrtkama, u kategoriji Odnosa s javnošću u poslovnom sektoru, nagradu je osvojio projekt "Obilježavanje 60. obljetnice Ericssona Nikole Tesle", a među malim i srednjim tvrtkama projekt Miss Meghan u Hrvatskoj. U kategoriji Društveno odgovorno poslovanje nagrada je pripala projektu "10 godina Vipneta", a u kategoriji interne komunikacije Komunikacijskom priručniku Zagrebačke banke.

ZAGREB

Prosječna neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za kolovoz iznosila je 30,55 kune, što je za 1 posto više u odnosu na prosjek za srpanj, a u odnosu na prosjek za kolovoz prošle godine manje za 1,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Po podacima Državnoga zavoda za statistiku, u kolovozu su bila 174 plaćena radna sata, isto kao i u prethodnom mjesecu.

ZAGREB

Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju rujna bile su manje za 7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, prvi su rezultati koje je objavio Državni zavod za statistiku. Tako je u rujnu šesnaesti mjesec zaredom nastavljeno smanjenje zaliha gotovih industrijskih proizvoda na godišnjoj razini. Na mjesečnoj razini pak, u rujnu u odnosu na kolovoz ove godine, zalihe su veće za 2,2 posto. U usporedbi sa stanjem prosječnih zaliha gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u 2009. godini, na kraju rujna ove godine zalihe su bile manje za 13,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙