FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 29. listopada

ZAGREB, 28. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. listopada.

ŠIBENIK - "Kriza eurozone i njezin utjecaj na budućnost tržišta srednje i istočne Europe" središnja je tema 20. godišnja konferencija Zagrebačke burze koja se 29. i 30. listopada održava u šibeniku. Godišnja konferencija Zagrebačke burze središnje je mjesto okupljanja hrvatske i regionalne financijske zajednice, a očekuje se približno tristo sudionika iz svih grana financijske industrije. U radu konferencije sudjelovat će vodeći domaći stručnjaci i nekoliko uglednih stranih govornika koji će dati pregled razdoblja velikih političkih i gospodarskih promjena i ponuditi svoja promišljanja budućih trendova i smjerova kretanja tržišta kapitala (10 sati, Solaris - kongresni centar Hotela Ivan).

OPATIJA - Hrvatska gospodarska komora domaćin je 21. generalne skupštine Udruženja mediteranskih gospodarskih komora (ASCAME) koja će se po prvi put održati u Hrvatskoj. Oko stotinu predstavnika iz 15 mediteranskih zemalja raspravljat će o temi "Zemlje Mediterana zajedničkim nastojanjima protiv krize". Na skupu će uz ostalo biti predstavljene mogućnosti ulaganja u Hrvatsku, bit će predstavljeni i potencijali Luke Rijeka, a raspravljat će se i o novim turističkim trendovima na Mediteranu (10 sati, Hotel Ambasador, F. Peršića 1).

ZAGREB - Poslovodstvo Ine objavit će na konferenciji za novinare poslovne rezultate za treće tromjesečje ove godine (10 sati, upravna zgrada Ine, Avenija Većeslava Holjevca 10).

ZAGREB - Poslovni rezultati Grupe Podravka za prvih devet mjeseci ove godine tema su konferencije za novinare poslovodstva Podravke (11 sati, Hotel The Westin, kršnjavoga 1).

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju rujna bile su manje za 7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, prvi su rezultati koje je objavio Državni zavod za statistiku. Tako je u rujnu šesnaesti mjesec zaredom nastavljeno smanjenje zaliha gotovih industrijskih proizvoda na godišnjoj razini. Na mjesečnoj razini pak, u rujnu u odnosu na kolovoz ove godine, zalihe su veće za 2,2 posto. U usporedbi sa stanjem prosječnih zaliha gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u 2009. godini, na kraju rujna ove godine zalihe su bile manje za 13,4 posto.

ZAGREB - Prosječna neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za kolovoz iznosila je 30,55 kune, što je za 1 posto više u odnosu na prosjek za srpanj, a u odnosu na prosjek za kolovoz prošle godine manje za 1,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Po podacima DZS-a, u kolovozu su bila 174 plaćena radna sata, isto kao i u prethodnom mjesecu.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙