FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 12. listopada

ZAGREB, 11. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 12. listopada.

ZAGREB - Na zagrebačkog Trgovačkom sudu održat će se ročište za tekstilnu tvornicu Kamensko na kojemu će biti odlučeno jesu li ispunjeni uvjeti za pokretanje stečajnog postupka. Trgovački je sud prošli tjedan donio odluku o pokretanju predstečajnog postupka te imenovao predstečajnog upravitelja Zdravka Mitaka koji treba utvrditi jesu li se stekli uvjeti za pokretanje stečaja. Radnice Kamenskog koje pet mjeseci nisu dobile plaću i koje su u štrajku od 29. rujna nadaju se stečaju s preustrojem jer vjeruju da Kamensko ima kupce i budućnost. Očekuju da bi tada mogle nastaviti s radom te naplatiti svoja potraživanja (10,00 sati, Trgovački sud Zagreb).

ZAGREB - Predstavnici Stipić Grupe i Instituta IGH predstavit će na susretu s novinarima strateško partnerstvo na projektima Ban centar i Centar Bundek (12,00 sati, Gradska kavana Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 9).

ZAGREB - Zagreb je u rujnu ove godine posjetilo 10 posto više turista nego u istom mjesecu prošle godine, dok je noćenja bilo 13 posto više, što je pridonijelo da Zagreb i u devet mjeseci prvi put ove godine 'upiše' poraste i dolazaka i noćenja i to od 3 i 1 posto, pokazuju prvi podaci Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Takve poraste Zagreb je u ovom rujnu ostvario s 71,1 tisućom turističkih dolazaka i 122 tisuće noćenja, a u devet mjeseci sa 467,1 tisućom dolazaka i 807,6 tisuća noćenja. Strani su turisti pritom i u Zagrebu slično kao i na Jadranu bili u većini.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙