FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: rektor predstavio sastav užega Rektorskog kolegija

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare sastav svoga užeg Rektorskoga kolegija u kojemu je petero prorektora - Bojan Baletić, Blaženka Divjak, Melita Kovačević, Ksenija Turković i Vesna Vašiček.

ZAGREB, 27. listopada 2010. (Hina) -

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare sastav svoga užeg Rektorskoga kolegija u kojemu je petero prorektora - Bojan Baletić, Blaženka Divjak, Melita Kovačević, Ksenija Turković i Vesna Vašiček.

Prorektore je predložio rektor, a dobili su potvrdu sveučilišnog Senata na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici na kojoj se raspravljalo i o trima nacrtima zakonskih prijedloga - o sveučilištu, znanosti i visokom obrazovanju.

Troje prorektora je i do sada obnašalo tu dužnost, ali su, napomenuo je Bjeliš, u skladu sa sadašnjim potrebama ponešto izmijenjena područja njihovih zaduženja, a nove prorektorice su Blaženka Divjak i Vesna Vašiček. Mandat prorektora je četiri godine i počet će 1. prosinca 2010.

Tako će Bojan Baletić, koji je do sada bio prorektor za razvoj i prostorno planiranje, sada obnašati dužnost prorektora za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju, Blaženka Divjak bit će prorektorica za studente i studije, Melita Kovačević, dosadašnja prorektorica za znanost i tehnologiju, bit će zadužena za istraživanje i tehnologiju, Ksenija Turković, koja je do sada bila prorektorica za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, bit će prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju, a Vesna Vašiček nova je prorektorica za poslovanje.

Rektor Bjeliš izrazio je zahvalnost dosadašnjim prorektorima - za poslovanje Tonku Ćurku i Ljljani Pinter, za studije i upravljanje kvalitetom, za njihova postignuća i nastojanja na unaprjeđenju područja za koja su bili zaduženi.

Prorektor Baletić izvijestio je da je Sveučilište 25. listopada objavilo natječaj za izradu idejnog urbanističko- arhitektonskoga rješenja kampusa Borongaj koji će biti otvoren 60 dana.

Podsjetio je da u kampusu već rade četiri sveučilišne sastavnice, od sedam koje će biti tamo smještene, te da će u kampusu biti i neke institucije u nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, poput CARNet-a, a tu bi trebala biti izgrađena i nova zgrada Državnoga hidrometeorološkoga zavoda.

Napomenuo je da je s predstavnicima grada dogovoreno i poboljšavanje prometne povezanosti kampusa, među kojim je i produžetak Ulice grada Vukovara kako bi tramvaj "ušao u kampus".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙