FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo o konferenciji za novinare rektora zagrebačkog Sveučilišta

ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pozdravlja uključivanje rektora Sveučilišta u Zagrebu u javnu raspravu o nacrtima prijedloga zakona o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu.

Ministarstvo, kako je danas priopćeno, očekuje od svih sudionika, pa tako i Sveučilišta u Zagrebu, konkretno uključivanje u javnu raspravu putem mrežne stranice Ministarstva s konkretnim prijedlozima i komentarima. Pritom napominje da će sve prijedloge zaprimljene u sklopu javne rasprave uzeti u obzir pri izradbi konačnih prijedloga zakona.

"Prijedlozi koji su istaknuti na današnjoj konferenciji za novinare rektora Sveučilišta u Zagrebu, upravo su ugrađeni u zakone poput onoga da bi se država trebala što više približiti konceptu sveučilišta kao javnoga dobra u kojemu se školarine koriste samo za unaprjeđivanje studiranja, a ne za pokrivanje troškova poslovanja akademskih institucija", stoji u priopćenju.

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš izjavio je danas kako je za javnu raspravu o nacrtima prijedloga zakona "potreban adekvatan rok i izravna komunikacija s institucijama, a ne samo rasprava od 18 dana na internetu". Smatra kako predlagač treba poštivati standardnu proceduru, koja uključuje javni element rasprave te reakcije onih na koje se odnose predložena zakonska rješenja. Očekuje da Ministarstvo predoči ciljeve predloženih zakonskih rješenja, upotpuni prijedlog i uputi ga na javnu raspravu.

Javna rasprava o nacrtima prijedloga zakona o znanosti, visokom obrazovanju i sveučilištu na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kako je objavljeno, trajat će do 1. studenoga. Međutim, ona će praktično trajati sve do njihova usvajanja u Hrvatskom saboru, što se očekuje početkom godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙