FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Novi liber" pokrenuo publicističku biblioteku "Sa zrnom soli"

ZAGREB, 27. listopada 2010. (Hina) - Knjigom "Bosna i Hercegovina, budućnost nezavršenog rata" Ivana Lovrenovića i Miljenka Jergovića, pokrenuta je nova publicistička biblioteka "Sa zrnom soli" izdavačke kuće "Novi Liber", koja je predstavljena na današnjoj konferenciji za novinare.

Urednici novopokrenute biblioteke su Ivica Đikić, Slavko Goldstein, Davor Krile i Boris Pavelić, a u prvom kolu objavit će se još knjige "Glavaš, kronika jedne destrukcije" Drage Hedla, "Gotovina, stvarnost i mit" Ivice Đikića, Davora Krile i Borisa Pavelića, te "Vukovar - dokumenti iz srpskih izvora" koju je uredio Tihomir Ponoš.

Ta djela približno zacrtavaju fizionomiju i dijapazon biblioteke, čija je ambicija, ističe izdavač, da sustavno njeguje publicistiku hrvatskih autora i autora regije o aktualnim političkim, društvenim i kulturnim temama Hrvatske i susjednih zemalja.

Među glavnim načelima nove biblioteke ističu se "aktualna i zanimljiva tema, temeljita informiranost i provjerenost podataka, živopisan pripovjedački stil i jasan društveni angažman".

U obilju prevedenih publicističkih knjiga koje se objavljuju, ta će biblioteka biti prva koja sustavno njeguje domaće teme i autore, a stimulirat će novinare da se pored dnevnih novinskih članaka i komentara izražavaju opširnije, temeljitije i ambicioznije u obliku knjige, napominje izdavač "Novi Liber".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙