FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački SDP najavio prihvaćanje rebalansa gradskog proračuna

ZAGREB, 21. listopada 2010. (Hina) - Zagrebački SDP-ovci danas su najavili kako će prihvatiti rebalans proračuna, obzirom da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić popustio u tri od četiri zahtjeva koje su pred njega postavili u srpnju, kada je bila rasprava o rebalansu gradskog proračuna.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić podsjetio je kako su za prihvaćanje rebalansa tražili realno prikazivanje prihoda, vraćanje sredstava ZET-u, ostavljanje minimuma socijalnih prava za najugroženije, te vraćanje sredstava vijećima gradskih četvrti odnosno mjesnoj samoupravi.

Prva tri zahtjeva su ispoštovana, rekao je Bernardić najavivši inicijativu za dalju decentralizaciju te više ovlasti, novca i odgovornosti za vijeća gradskih četvrti.

Želimo mjesnu samoupravu bližu građanima, poručio je Bernardić pozivajući gradonačelnika Bandića i pročelnika Gradskog ureda za financije Slavka Kojića da u sastavljanju proračuna za iduću godinu vode računa o izvršavanju ugovornih obveza prema Zagrebačkom holdingu i sredstvima za mjesnu samoupravu.

SDP-ov gradski zastupnik Igor Rađenović rekao je kako su ovim prijedlogom proračuna prihodi i rashodi konačno uravnoteženi na realnoj razini od 6.680.000.000 kuna.

Zagrebački SDP-ovci danas su, u povodu odluke o taksi prijevozu u Zagrebu, poručili kako će taksi biti jeftiniji, ali jednako kvalitetan.

"Za sve ima posla, o čemu svjedoče i porast taksi tržišta u Europi", rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

SDP će, kako su poručili, zajedno s koalicijskim partnerima u Gradskoj skupštini kontrolirati provedbu odluke o auto-taksi prijevozu te najmanje jednom godišnje tražiti raspravu o njezinim učincima.

Optužbe Udruge Radio taksi Zagreb na račun predsjednika zagrebačke Skupštine Borisa Šprema, da navodno želi pogodovati tajkunima, zagrebački SDP-ovci su odbacili poručivši da ta stranka ne misli pogodovati tajkunima, te želi građanima omogućiti jeftiniji prijevoz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙