FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioki predao obvezujuću ponudu za kupnju pogona u Ravenni i Porto Torresu

ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - Tvrtka Dioki danas je izvijestila da je u otvorenom roku predala obvezujuću ponudu za kupnju proizvodnih pogona u Ravenni i Porto Torresu, koji su u vlasništvu talijanskog društva Vinyls Italia Spa pod izvanrednom upravom.

Dioki je ponudu predao temeljem natječaja koji je objavljen 1. rujna s rokom predaje ponuda do 22. listopada, navodi se u priopćenju koje je Dioki objavio na Zagrebačkoj burzi.

"U ovaj poslovni projekt Dioki namjerava investirati instalacije, know how, 50 godina iskustva u petrokemijskom sektoru i jamstvo isporuke 200.000 tona godišnje sirovine potrebne da se odmah ponovno pokrene proizvodnja PVC-a. Namjera je Diokija maksimalno iskorištenje svih proizvodnih kapaciteta u Raveni i Porto Torresu", ističe se u priopćenju.

Te proizvodne linije tako bi, kako se navodi, uz Diokijev pogon S-PVC koji se gradi u Dini Petrokemiji na otoku Krku, a čije je dovršenje predviđeno u 2012. godini, zajedno nudile kompletan raspon proizvoda od PVC-a koji su komplementarni po svojoj namjeni.

Iz Diokija ističu da je talijansko tržište Diokijevo primarno tržište za PVC.

Cilj Diokija je, kako navode, komercijalizirati 70 posto svoje proizvodnje PVC-a na talijanskom tržištu i pozicionirati se među tri vodeća dobavljača PVC-a u Italiji.

"Ovim potencijalnim preuzimanjem stvorio bi se vodeći proizvođač PVC-a na području Mediterana i ujedno bi se zaokružio 'vinilni lanac'. Time bi se cjelokupna proizvodnja, od osnovne sirovine do finalnog proizvoda, objedinila na jednom području, što bi bio veliki iskorak u preko dva desetljeća dugoj suradnji s talijanskom petrokemijskom industrijom", naglašavaju iz Diokija.

Prema podacima iz priopćenja, unutar Grupe Dioki je u prošloj godini proizvedeno 178.000 tona proizvoda, a ukupni konsolidirani prihod Grupe bio je 224,3 milijuna eura. U ovoj godini očekuje se konsolidirani prihod od preko 300 milijuna eura i 222.000 tona proizvodnje, ističu iz Diokija i napominju da ta tvrtka izvozi 90 posto svojih priozvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙