FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznena prijava protiv odgajatelja Doma za odgoj djece u Puli

PULA, 22. listopada 2010.(Hina) - Istarska policija podnijela je kaznenu prijavu zbog nesavjesnog rada u službi protiv 53-godišnjega I.L., odgajatelja pulskog Doma za odgoj djece i mladeži, koji je bio u službi u noći s 29. na 30. rujna, kada su dvojica štićenika tog doma najprije maltretirala trećega, a zatim ga silovala, izvijestila je danas istarska policija.

Naime, kako je izvijestila policija, 53-godišnjaku su kao odgajatelju u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli bili povjereni korisnici tog doma na odgoj i čuvanje. No, u noći između 29. i 30. rujna on je propustio nadzirati djecu u domu, to jest nije obilazio spavaonice, prostorije ustanove i oko ustanove, što je bio dužan činiti na temelju pravilnika o unutarnjem ustroju doma i sistematizaciji poslova. Upravo tijekom njegove službe dvojica su štićenika doma u dobi od 13 i 16 godina te noći najprije fizički zlostavljali i maltretirali, a zatim i silovali 13-godišnjeg dječaka.

Kaznena prijava protiv I.L. podnijet će se pulskome Općinskom državnom odvjetništvu redovitim putem. Odmah nakon nemilog događaja noćni odgajatelj je suspendiran, a nakon izvanrednog inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, provedenog u domu, dobio je izvanredni otkaz.

(Hina) xdspo yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙