FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka vlada podigla prognoze rasta za ovu i iduću godinu

BERLIN, 21. listopada 2010. (Hina/AFP) - Njemačka je ponovno motor rasta Europe, ustvrdio je u četvrtak ministar gospodarstva, objavivši da je vlada u Berlinu udvostručila prognoze o rastu BDP-a u ovoj godini, a za iduću godinu predvidjela stabilan rast, kao što su objavili mediji dan ranije.

Najveće europsko gospodarstvo ove bi godine trebalo ostvariti rast od 3,4 posto dok bi u idućoj rast trebao usporiti na 1,8 posto, kazao je Rainer Bruederle.

To predstavlja oštru korekciju ranijih procjena, kojima je vlada u Berlinu u travnju prognozirala rast od 1,4 posto u 2010. i 1,6 posto u 2011. Revidirane brojke sada su više u skladu s prognozama drugih gospodarskih institucija.

„Njemačka je ponovno motor rasta Europe. Nakon što je neko vrijeme bilo u brzom traku, naše gospodarstvo sada je ponovno u preticajnom traku“, kazao je Bruederle.

Dodao je da će nakon snažnog impulsa od izvoza, domaća potražnja daleko više pridonijeti rastu u idućoj godini. „Oporavak stoji čvrsto na dvije noge“, kazao je ministar.

„Pretpostavljam da će u idućih otprilike pet godina rast biti u visini oko dva posto“, prognozira Bruederle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙