FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerum ne razmišlja o mogućim prijevremenim izborima

SPLIT, 21. listopada 2010. (Hina) - Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je danas, odgovarajući na novinarsko pitanje, kako ne razmišlja o mogućim prijevremenim izborima.

"To je njihova stvar, neka se dogovore, a ja imam dovoljno problema u Splitu s gradskim vijećnicima i previše mi je još razmišljati i o saborskim mandatima“, kazao je Kerum, dodavši kako "on i kad spava, razmišlja o gospodarstvu".

Kerum je kritizirao, kako je rekao, državnu centralizaciju, koja "sprječava Split i druge gradove da sami odlučuju o svojim projektima".

"Središnja vlast odlučuje što će se uraditi u Splitu ili nekom drugom gradu, a to nije dobro. Bilo bi dobro da Split odlučuje o svojim projektima u skladu sa zakonom i propisima", rekao je Kerum. Po njegovu tumačenju centralizacija je u Hrvatskoj ponovno nametnuta nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora na kojima su, kako kaže, u više od 50 posto gradova i općina pobijedili neovisni kandidati.

Kerum je u stanci 12. plenarne sjednice Foruma jadransko-jonskih gradova, na novinarski upit, opovrgnuo informacije i medijske napise da je član njegove Hrvatske građanske stranke (HGZ) i bivši hrvatski boksački reprezentativac Marko Tomasović umiješan u nedavnu tučnjavu u hotelu u Podstrani, u kojoj je teško ozlijeđen Željko R.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙