FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U kolovozu nastavljen pad građevinskih radova

ZAGREB, 21. listopada 2010. (Hina) - Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je nastavljen pad građevinskih aktivnosti, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o fizičkom obujmu građevinskih radova koji su bili za 11,7 posto manji nego u kolovozu prošle godine.

Kolovoz je sedamnaesti mjesec zaredom u kojem su građevinski radovi pali na godišnjoj razini, no taj pad je manje izražen nego u lipnju kada su građevinski radovi pali za 17,2 posto i u srpnju kad su na godišnjoj razini smanjeni za 19,2 posto.

U prvih osam mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima bio je manji za 17,2 posto.

Prema vrstama građevina, na zgradama je u kolovozu odrađeno 47 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 53 posto.

Prema vrstama gradnje, na novim građevinama odrađeno je 60 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40 posto.

U prvih osam mjeseci na zgradama je odrađeno 48 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 52 posto.

U istom razdoblju na novim građevinama odrađeno je 59,7 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙