FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 21. listopada

ZAGREB, 20. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 21. listopada.

ZAGREB - Čelnici koordinacije sindikalnih središnjica na konferenciji za novinare iznijet stav središnjica o odluci Ustavnog suda o referendumu o izmjenama Zakona o radu. Ustavni je sud jednoglasno zaključio da su pretpostavke za raspisivanje referenduma o odredbama Zakona o radu o kolektivnom pregovaranju prestale kad je Vlada iz zakonodavne procedure povukla prijedlog izmjena ZOR-a, ali i da se u narednih godinu dana u proceduru ne smije uputiti zakonski prijedlog koji bi bio suprotan potvrdnom odgovoru na predloženo referendumsko pitanje, osim ako se o tom prijedlogu prethodno ne provede referendum (10 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Sindikat metalaca Hrvatske najavio je prosvjedno okupljanje oko 150 radnika Željezare Split pred zagrebačkom katedralom s kojega će zatražiti nastavak proizvodnje u Željezari bez otvaranja stečaja. Prema najavama, prosvjednici će iz Splita u Zagreb doputovati s tri autobusa, a njihov se dolazak na zagrebački Glavni kolodvor očekuje oko 13 sati. Dio radnika splitske Željezare potom će krenuti prema zgradi Državnog odvjetništva, dio njih i prema Markovu trgu, a većina prema Kaptolu. Kako nije dozvoljeno javno okupljanje na Markovu trgu većina će ih se okupiti ispred zagrebačke katedrale.

ROVINJ - U sklopu Dana hrvatskog turizma održat će se tradicionalni Hrvatski turistički forum 2010. na kojemu će o temi "Održivost hrvatskog turizma-konkurentnost" govoriti predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore (HGK), Instituta za turizam, Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske te drugi (11,30 sati, dvorana Valdibora, prostor Ex-TDR). Na okruglom stolu o malom hotelijerstvu govorit će se o aktualnostima u poslovanju tog sektora i hrvatskom turizmu općenito, što će pratiti i dodjela nagrada "Adrian 2010" najboljim malim i obiteljskim hotelima u Hrvatskoj. (17 sati, koncertna dvorana Adris).

ZAGREB - Mjesečnik Banka predstavit će posebno izdanje "Mi smo dobili novac iz EU fondova". Osnovicu te publikacije čine reportaže - iskustva hrvatskih poduzetnika koji su uspjeli doći do novca iz fondova Europske unije. Publikacija sadrži i mapu koja vodi kroz svijet EU fondova u Hrvatskoj te stručna objašnjenja dužnosnika o fondovima i procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji (9 sati, Velika dvorana Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Uprava dm-drogerie markta Hrvatska predstavit će na konferenciji za novinare poslovne rezultate te tvrtke u protekloj poslovnoj godini 2009/2010. (11 sati, Kovinska 5a).

ZAGREB - Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je nastavljen pad građevinskih aktivnosti, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o fizičkom obujmu građevinskih radova koji je bio za 11,7 posto manji nego u kolovozu prošle godine. Kolovoz je tako sedamnaesti mjesec zaredom u kojem su građevinski radovi pali na godišnjoj razini, no taj pad je manje izražen nego u lipnju kada su građevinski radovi pali za 17,2 posto i u srpnju kad su na godišnjoj razini smanjeni za 19,2 posto. U prvih osam mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima bio je manji za 17,2 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙