FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Intel najavio opsežno ulaganje u osuvremenjivanje tvornica

SAN FRANCISCO, 20. listopada 2010. (Hina/DPA) - Američki tehnološki div Intel objavio je u utorak da će uložiti više od osam milijardi dolara u osuvremenjivanje dva proizvodna pogona u saveznim američkim državama Oregonu i Arizoni.

Ulaganje će biti raspoređeno na nekoliko godina a nadovezuje se na 5,2 milijardi dolara koje je tvrtka već rezervirala za postrojenja i opremu.

Intel je priopćio da će velika gotovinska injekcija biti usmjerena na obnovu tvornica i njihovu prenamjenu na takozvanu 22-nanometarsku proizvodnju, koja će omogućiti proizvodnju sve manjih procesora s nižom potrošnjom energije.

U planu je i gradnja novog razvojnog pogona, dodaje se u priopćenju.

Intel napominje da će novi projekti omogućiti otvaranje šest do osam tisuća novih radnih mjesta u građevinskom sektoru, te 800 do tisuću stalnih radnih mjesta u odjelu razvijene tehnologije.

Industrija računala trenutno kupcima isporučuje milijun računala dnevno a novi će pogoni „stvoriti kapacitete za nastavljeni rast tržišnog segmenta osobnih računala i za nova tržišta koja Intel želi osvojiti, poput onog za mobilne i ugrađene specijalizirane sustave", navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙