FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meksiko: U parlamentu osnovana skupina meksičko-hrvatskog prijateljstva

ZAGREB/CIUDAD DE MEXICO, 19. listopada 2010. (Hina) - U meksičkom je parlamentu u ponedjeljak inaugurirana skupina prijateljstva Hrvatske i Meksika, u nazočnosti predsjednika zastupničkog doma meksičkog parlamenta Jorgea Carlosa Ramireza Marina i državnog tajnika za politička pitanja u MVPEI-u Davora Božinovića, priopćio je u utorak MVPEI.

Predsjednik zastupničkog doma Ramirez, ujedno supredsjedatelj skupine prijateljstva s meksičke strane, rekao je kako su Meksiko kao država od 111 milijuna stanovnika i Hrvatska naoko dvije vrlo različite i udaljene države, no da ipak imaju brojne sličnosti, bilo da je riječ o povijesti, kulturi ili mentalitetu, priopćeno je.

Riječ je o dvije prijateljske države i dva naroda koje nadasve spajaju zajedničke vrijednosti, kazao je Ramirez.

Državni tajnik Božinović čestitao je nazočnim meksičkim zastupnicima i članovima skupine prijateljstva dvjestotu obljetnicu nezavisnosti Meksika i stotu obljetnicu revolucije koju Meksiko slavi 20. studenoga ove godine.

Osvrnuvši se na put Hrvatske ka neovisnosti, rekao je kako povijest prijateljstva hrvatskog i meksičkog naroda seže mnogo dalje od njihova stjecanja neovisnosti te podsjetio na hrvatske mornare i misionare koji su početkom 16. stoljeća stizali u Meksiko i stvarali jezgru današnjih odnosa.

Državni tajnik Božinović uručio je predsjedniku zastupničkog doma Ramirezu pismo kojim ga predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić poziva u posjet Hrvatskoj, priopćeno je iz MVPEI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙