FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skradin: otvoren prvi pogon u poslovnoj zoni Kosa

SKRADIN, 19. listopada 2010. SKRADIN, 19. listopada 2010. (Hina) - Prva ekološka uljara na području Šibensko-kninske županije, uljara Bili brig, otvorena je danas u novouređenoj proizvodnoj zoni Kosa - Ićevo u zaleđu Skradina.

To je ujedno i prvi pogon koji je otvoren u ovoj zoni, izuzetno značajnoj za gospodarsku revitalizaciju skradinskog kraja u kojoj bi, prema procjenama iz Gradske uprave, kada se izgrade svi pogoni, posao trebalo naći više od 250 Skradinjana i stanovnika okolnih naselja.

Uljara Bili brig čeka još na drugu fazu investicije i izgradnju hale za preradu i konzerviranje maslina, a na koncu bi zapošljavala i 12 djelatnika.

Prema riječima gradonačelnika Skradina Nediljka Dujića, do konca godine očekuje se i početak radova na izgradnji pogona šibenske Vinoplod - Vinarije u skradinskoj Kosi.

Vinarija čeka na prodaju zemljišta u Šibeniku i čim to bude gotovo, krenut će s izgradnjom, kazao je Dujić.

Na skradinskoj zoni Kosa parcele je kupilo ukupno osam tvrtki. Zona je izgrađena novcem iz fondova Europske unije i ministarstava gospodarstva i regionalnog razvoja, a njezino infrastrukturno opremanje, istaknuo je Dujić, koštalo je 12,5 milijuna kuna.

U zoni je gotova sva infrastruktura osim pročistača te asfalta na prometnicama koji će se, veli skradinski gradonačelnik, prevući nakon što Kosu napuste teški građevinski strojevi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙