FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici čepinske uljare odgodili prosvjed u Zagrebu za 28. listopada

OSIJEK, 15. listopada 2010.(Hina) - Sindikat poljoprivrede izvijestio je danas da je javni prosvjed radnika IPK Tvornice ulja Čepin u Zagrebu, koji je bio najavljen za 18. listopada, odgođen za 28. listopada, ako se do tada ne riješe problemi toga poduzeća.

Poslovne banke nedavno su blokirale račune tvrtke zbog nepodmirenih kreditnih obveza od 52 milijuna kuna, a ovrha nad dionicama uljare, zbog dugova koje vlasnik poduzeća IPK dd ima prema nekadašnjoj tvrtki iz toga sustava IPK Tvornici stočne hrane, zaustavila je privatizaciju.

Sindikat u priopćenju kaže da su na jučerašnjem sastanku predstavnici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja, na čelu s ministrom Petrom Čobankovićem, te Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP), dali sva potrebna obrazloženja i čvrsto obećanje da će u iduća dva tjedna HFP i Vlada "donijeti sve potrebne odluke kako bi se stvorili preduvjeti i otklonile sve prepreke za nesmetanu privatizaciju i daljnje poslovanje uljare, a time i redovitu isplatu plaća".

Sindikat je odgodom prosvjeda za 28. listopada nadležnim ministrima, HFP-u i Vladi pružio posljednju šansu za donošenje potrebnih odluka za spas tvornice.

Tijekom današnjeg posjeta sajmu "Agrozemlja" u Bizovcu ministar poljoprivrede Petar Čobanković rekao je novinarima kako misli da je pronalaženje rješenja vrlo blizu.

Dodao je da se radi na dokapitalizaciji tvrtke IPK dd, s ciljem zaustavljanja ovrhe od Tvornice stočne hrane, a obavljeni su i razgovori sa Zagrebačkom bankom kako bi se pronašlo prihvatljivo rješenje za uljaru i za banku.

Na pitanje ima li zakonskih prepreka za dokapitalizaciju IPK dd, Čobanković je kazao kako se radi o dokapitalizaciji zemljištem koje je nekada koristio IPK, ali u procesu pretvorbe nije bilo uneseno u temeljni kapital te tvrtke pa je postalo vlasništvo HFP-a.

Nije mogao precizirati kada će proces dokapitalizacije biti dovršen, jer nakon donošenja odluke treba proći proceduru sazivanja skupštine društva te prijave dokapitalizacije nadležnom Trgovačkom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙