FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: dogovor ministra i cestovnih prijevoznika trebao bi spriječili blokade

SARAJEVO, 13. listopada 2010. (Hina) - U Sarajevu je u srijedu poslije podne održan sastanak ministra prijevoza BiH Rude Vidovića s predstavnicima udruga koje okupljaju cestovne prijevoznike iz oba entiteta, na kojemu je dogovoreno da se primjena pravila o licenciranju za međunarodni promet odgodi do kraja rujna 2011. godine, što bi trebalo okončati prosvjede prijevoznika i spriječiti planirane blokade graničnih prijelaza.

Dogovorom su ispunjeni trenutačni zahtjevi prijevoznika, a najavljeno je i kako će se prekinuti sve blokadama graničnih prijelaza i carinskih terminala.

Cestovni prijevoznici s područja Hercegovine u srijedu su bili najavili kako će od četvrtka ujutro uvesti blokadu prometa preko graničnog prijelaza Doljani kod Metkovića, jer žele na taj način prisiliti vlasti u Bosni i Hercegovini na izmjenu pravilnika o dodjeli licenci za međunarordni cestovni promet.

Predstavnici prijevozničkih udruga pozvali su kasno poslije podne svoje članstvo da odustane od već započetih prosvjeda i od večeras omoguće normalno prometovanje tereta preko svih graničnih prijelaza u BiH.

Prijevoznici iz Hercegovine u srijedu su u blizini graničnog prijelaza Doljani održali jednosatni prosvjed upozorenja te su najavili opći štrajk odnosno potpunu blokadu prometa od četvrtka u osam sati.

Prijevoznici su se novinarima žalili kako nedopustivo dugo čekaju na potrebne dokumente za međunarodno prometovanje, iako su sve zahtjeve navodno predali u propisanom roku.

Istaknuli su kako na ovaj način daju i potporu ostalim prijevoznicima koji prosvjeduju još od 7. listopada.

Tada su prosvjede započeli prijevoznici iz Republike Srpske, koji su istaknuli zahtjev za pojednostavljivanjem postupka dodjele međunarodnih licenci ali i za prijenos ovlasti za dodjelu takvih dokumenata s ministarstva prijevoza BiH na entitetska tijela vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙