FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši premijeri Federacije BiH oslobođeni optužbi za zloporabu položaja

SARAJEVO, 13. listopada 2010. (Hina) - Županijski sud u Sarajevu oslobodio je u srijedu dvojicu bivših predsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Edhema Bičakčića i Nedžada Brankovića optužbi za zloporabu položaja i ovlasti.

Nepravomoćnom presudom sud je ocijenio kako bivši premijeri nisu krivi po optužnici koja ih je teretila da su na protuzakonit način osigurali kupnju stana Brankoviću novcem iz federalnog proračuna.

Brankoviću je stan kupljen 2000. godine u vrijeme kada je on bio na čelu tvrtke "Energoinvest" i to djelomice novcem tog poduzeća, a drugim dijelom novcem iz federalnog proračuna.

U presudi sudskog vijeća stoji kako tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je u tim transakcijama bilo nečega protuzakonitog.

Branković, koji je zbog podizanja optužnice u ovom slučaju bio prisiljen podnijeti ostavku na dužnost federalnog premijera ranije ove godine, nije želio komentirati presudu.

Edhem Bičakčić izrazio je pak zadovoljstvo odlukom sarajevskog suda kazavši kako je pravda ipak pobijedila.

"Za sve ovo krivi su udbaši koji su mi ponovno priredili suđenje nakon 1980. godine", kazao je Bičakčić optuživši za to ravnatelja Financijske policije Federacije BiH Zufera Derviševića kojega je nazvao "agentom KOS-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙